Frågor och svar

Hur lägger jag upp en annons?

För att lägga upp en annons går du in på startsidan och väljer ”Hyr ut en bostad”. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas. I samband med att du lägger upp din annons skapas ett inloggningskonto med den e-postadressen du angivit under "Annonsör". Du kommer få ett automatiskt mejl från oss om att skapa ett lösenord - detta kommer du behöva använda om du vill annonsera igen i framtiden.

När du har skickat in din annons kommer den att granskas och om den uppfyller alla våra villkor publiceras. Skulle den inte uppfylla villkoren kommer du få ett mail med information om vad som måste ändras för att villkoren ska anses vara uppfyllda. Du hittar villkoren här.

 

Varför måste jag skriva in mitt personnummer?

Ditt personnummer syns endast för oss som granskar annonserna och är anställda på Akademisk kvart. Vi lämnar inte ut några personuppgifter till tredje part. Under vår rutinkontroll kontrollerar vi vem personnumret tillhör och vilken adress personen är folkbokförd på. Detta för att säkerställa legitimiteten för annonserna som läggs upp och förhindra bedrägeri.

 

Det står att min e-postadress redan är registrerad. Vad betyder det?

Om du tidigare har annonserat genom Akademisk kvart har ett användarkonto skapats med din a-postadress som användarnamn. (Vid ditt första annonstillfälle ska du ha fått ett mejl från oss om att skapa ett lösenord.) För att kunna lägga in en ny annons behöver du därför logga in innan du kan skicka in din annons.

 

Jag har inget lösenord till min inloggning.

När du för första gången registrerade en annons fick du ett automatiskt mejl där du ombads skapa ett lösenord till ditt användarkonto. Om du inte har kvar lösenordet kan du begära att få skapa ett nytt genom att klicka på "Logga in" och sedan ”Glömt lösenord”. Då kan du återställa ditt lösenord via din e-postadress. 

 

Hur tar jag bort min annons?

Du kan ta bort din annons genom att logga in på Akademisk kvart och gå in på "Mina sidor". Det gör du genom att klicka på ditt namn högtst uppe i högra hörnet. Välj sedan "Annonser" i vänsterspalten som dyker upp. Du hittar en symbol i form av en soptunna på din annons, tryck på den symbolen för att ta bort annonsen. Om det uppstår problem kan du maila till info@akademiskkvart.se - kom dock ihåg att skriva vilken adress det gäller!

 

Hur anmäler jag intresse för en annons? 

När du har hittat en annons som ser intressant ut är det upp till dig att kontakta annonsören. Ring, maila eller klicka på knappen för intresseanmälan. Glöm inte att fylla i dina kontaktuppgifter. Du behöver inte registrera dig på hemsidan för att kontakta annonsörer. 

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?