Frågor och svar

Hur lägger jag upp en annons?

1. För att lägga upp en annons behöver du skapa ett konto. Detta gör du genom att trycka på "Logga in" högst uppe i högra hörnet. Välj sedan "Registrera" och följ instruktionerna. 

 

2. När du har skapat ett konto går du in på startsidan och väljer ”Hyr ut en bostad”. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas. När du har skickat in din annons kommer den att granskas och om den uppfyller alla våra villkor kommer den att publiceras. Skulle den inte uppfylla villkoren kommer du få ett mail med information om vad som måste ändras för att villkoren ska anses vara uppfyllda. Du hittar villkoren här

Varför måste jag skriva in mitt personnummer?
Ditt personnummer kommer enbart visas för oss som granskar annonserna och är anställda på Akademisk kvart. Vi lämnar inte ut några personuppgifter till tredje part. Under vår rutinkontroll kontrollerar vi vem personnumret tillhör och folkbokföringsadress. Detta gör vi för att säkerställa legitimiteten för annonserna som läggs upp och förhindra bedrägeri.

Det står att min e-postadress redan är registrerad. Vad betyder det?
Om du tidigare har annonserat genom Akademisk kvart är din epost-adress fortfarande registrerad. När du skickade in din första annons fick du ett mail med ditt lösenord.

Jag har inget lösenord till min inloggning.
När du för första gången registrerade en annons fick du ett mail med ditt lösenord. Skulle du inte ha kvar mailet kan du begära ett nytt lösenord. Klicka på "Logga in" och sedan ”Glömt lösenord”. Då kan du återställa ditt lösenord via din mail. 

Hur tar jag bort min annons?
Du kan ta bort din annons genom att logga in på Akademisk kvart, tryck på ditt namn högtst uppe i högra hörnet, välj sedan "Annonser" i vänsterspalten som dyker upp. Du hittar en symbol i form av en soptunna på din annons, tryck på den symbolen för att ta bort annonsen. Om det uppstår problem kan du maila till info@akademiskkvart.se. Glöm inte att skriva vilken adress det gäller.

Hur anmäler jag intresse för en annons? 
När du har hittat en annons som ser intressant ut är det upp till dig att kontakta annonsören. Ring, maila eller klicka på knappen för intresseanmälan. Glöm inte att fylla i dina kontaktuppgifter. Du behöver inte registrera dig på hemsidan för att kontakta annonsörer. 

Logga in

Registrera

Glömt?