Tips till inneboende/andrahandshyresgäster

Här kommer några enkla tips för ett lyckat inneboendeskap:

·         Var öppen för att bo med andra typer av människor än du spontant känner dig bekväm med – det är inte alltid bästisen eller partnern som är den optimala rumskompisen!

·         Prata igenom hur ni vill bo, t.ex. renlighetsnivå/städrutiner, vad uthyraren har för inställning till besökare, fester, musik, eller annat som är viktigt i ditt liv. Det kan låta tråkigt med regler, men de är bra för att undvika irritation och konflikter. Ingen vill bråka om en uppfälld toalettring vareviga dag!

·         Respektera varandras olikheter och fokusera på det härliga i att dela boende. Du är förmodligen inte inneboende för resten av ditt liv. Du kommer att ha ett eget hem och göra allt 100 % på ditt sätt senare i livet. Som inneboende hittar du andra fördelar. 

·         Fråga din uthyrare innan du flyttar in, vad vill hen att du ska ta med dig och vad finns på plats för dig att använda. Lakan? Porslin? Möbler? 

·         Vad ni förväntar ni er av varandra? Hur ofta ska vi städa? Hur känslig är den andre av ljud? 

·         Är det något som inte känns okej – ta upp det med en gång och prata om problemet istället för att gå runt och fundera. Oftast går det att lösa över en fika och sedan är problemet ur världen. Kanske har det bara rört sig om ett missförstånd.  

Logga in

Registrera

Genom att klicka på knappen godkänner du villkoren

Avbryt

Glömt?